Описание
Структура на съдове за готвене AMT Gastroguss
1. Лотан незалепващ слой
2. Керамичен слой от частици
3. Антикорозионен слой
4. Твърд слой от титанов оксид
5. Пясъкоструен алуминий
Дълбок тиган с 3 отделения, произведен от AMT Gastroguss, диаметър 32 см, височина 8 см, изработен от алуминий, с незалепващо покритие Lotan® и произведен в Германия.
AMT Gastroguss - Най-добрият тиган в света - според VKD (най-голямата асоциация на професионалните готвачи в Германия)
Всички продукти на AMT Gastroguss са изработени от ръчно лят алуминий от квалифицирани майстори. Сред предимствата на ръчно излятия алуминий са: по-дълго време за втвърдяване, което предотвратява напрежението на материала, хомогенно леене и по-малко въздушни джобове в материала в сравнение с роботизираното леене.
Съдовете за готвене AMT Gastroguss имат много дебела основа с дебелина до 9 мм. Това съхранява повече енергия и не прегрява лесно. Съдовете за готвене AMT Gastroguss са известни и с факта, че основата не се деформира с течение на времето, дори когато е подложена на екстремни температурни колебания.
Алуминиевите продукти Gastroguss първо получават слой от титанов оксид, последван от основен слой, който предпазва от корозия. След тези основни слоеве има среден слой с керамични частици и повърхностния незалепващ слой, наречен лотан®.
Слоят Lotan® предлага всички предимства на класическия незалепващ слой, но го прави без да съдържа PFOA.
Дръжките на съдовете за готвене Gastroguss издържат на температури до 240 °C. По този начин можете да оцветите храната веднага след пърженето й на котлона, без да сменяте тигана. Ергономичните дръжки на съдовете за готвене са разработени с помощта на Националния кулинарен отбор на Германия.
Продуктът може да се мие в съдомиялна машина и да се използва на всички котлони, включително индукционни котлони.