Големите деликатеси се сервират в мънички и очарователни купички. Накратко , рамекини. С капацитет, вариращ между 50 и 250 ml, тези малки цилиндрични купички са изработени от елегантни материали с висока термична устойчивост - керамичен материал или термоустойчиво стъкло - да се използват за готвене, но и за сервиране.
Въпреки че рамекините се използват специално за фини десерти като крем брюле, soufflé или сладолед, можете да готвите в тях специални ястия на базата на яйце и сирене, макарони, различни рецепти на crumble, пайове, пълнени с месо и сирене или дори френската супа с лук. Разбира се, можете също да сервирате сосове, dressing или салати като колесла, в тези купички рамекин. Така че това е доказателството, че елегантният дизайн и функционалност са изцяло съвместими.
Ако обичате крем брюле (начина, по който го обичаме!), изберете специална купа за впечатляваща презентация, както във френските ресторанти. Купи, изработени от специални френски керамични разпределят топлина равномерно и осигуряват любимия си десерт с перфектна текстура и неустоим вид.