От време на време впечатлявайте любимите си хора с перфектно приготвен кулинарен специалитет! Тиганите за специалитети или специално предназначени за определено ястие впечатляват дори в кухнята със своите специални свойства, но и при сервиране, чрез автентичния вид на ястията. Можете да изберете тиган за паеля, ако планирате ястие в испански стил. Или изберете тиган, специално създаден за приготвяне на най-добрите сосове, яхнии, месо или зеленчуци, оризов пудинг, паста със сос или дори за топене на шоколад.
Тиган с незалепващо покритие е идеален, особено за леки рецепти с малко добавена мазнина. Избягвайте метални прибори и абразивни почистващи препарати, за да предпазите незалепващото покритие на тигана и да удължите експлоатационния му живот доколкото е възможно.
Ако изберете тиган с много добро качество, ви се предоставят различни материали, които са много популярни в кухнята: неръждаема стомана, алуминий, стомана или чугун. Докато алуминиевите и стоманените тигани са по-леки и по-лесни за боравене, чугунените тигани са чудесен избор поради тяхната гъвкавост, много дълъг експлоатационен живот, но и поради естествените им незалепващи свойства. Тиганите от неръждаема стомана впечатляват със своята гладка повърхност, функционалност и модерен и елегантен вид.