Описание
Тиган марка Demeyere, 20 см диаметър, материал 7-PLY с 3 мм дебелина, заварена дръжка от неръждаема стомана 18/10.
- 18/10 Неръждаема стомана;
- Чист алуминий;
- Алуминиева сплав;
- Чист алуминий;
- 6. 7. Комбинация от 3 сплави (Triplinduc®).
Материалът 7-PLY е използван в конструкцията на тигана. Този материал представлява сплав от 7 метала, отвътре има един слой от неръждаема стомана 18/10, ядро изградено от 3 слоя алуминий и 3 слоя по технологията Triplinduc®. Тази уникална комбинация допринася за директното и равномерно разпределение по цялота повърхност на съда в контакт с източника на топлина, която достига и по стените му. Отвън тигана е полиран с помощта на технологията SILVINOX ®.
Подходящ за всички видове котлони и за фурна. Да не се използва в микровълнова фурнa.
Техниката на пържене се отличава с факта, че процеса на загряване на продукта достига температура над 180°C. Коричката на приготвена храна изсъхва, а съдържанието на вода в нея постепенно намалява отвън-навътре ,което допринася за цвят и вкус на храната.
Demeyere е сигурен ,че пърженето при подходящи условия се извършва в тигани без незалепващо покритие. Използвайки правилния тиган, заедно с нашите съвети изброени по-долу , ще се радвате на оптимални резултати от гледна точка на качество:
1.настройте темепературата на максимум и разтопете малко масло в тигана
2. когато маслото достигне жълтеникаво-кафяв цвят, намалете температурата с 50%
3. изчакайте още около 10 секунди
4. сложете продуктите в тигана
5. тогава когато влакната са изсъхнали ( след около 1,5 мин), вашата храна ще се отлепи с лекота и така ше може да я обърнете от другата страна.
Всички тигани Demeyere са много лесни за употреба и почистване. Всеки един от тях има подходяш капак, а при използваната технология дръжките остават достатъчно студени, за да може работата с тях да бъде безопасна.