Описание
Структура на готварски съдове AMT Gastroguss
1. Lotan незалепващ слой
2. Слой от керамични частици
3. Антикорозионен слой
4. Твърд слой от титанов оксид
5. Пясъкоструен алуминий
AMT Гастрогъс тиган, диаметър 26 см, височина 5 см, алуминий, с Lotan антизалепващи слой®, произведени в Германия.
AMT Gastroguss - Най-добрият тиган в света - според VKD (най-голямата асоциация на готвачите в Германия)
Всички продукти на AMT Gastroguss са изработени от ръчно формован алуминий от квалифицирани занаятчии. Сред предимствата на ръчно излят алуминий са: по-дълго време за втвърдяване, което предотвратява стреса на материала, хомогенен отливка и появата на по-малък брой въздушни възглавници в материала, отколкото в случай на механизирано леене.
Съдовете на AMT Gastroguss са с много дебела основа с дебелина до 9 мм. Той съхранява повече енергия и не прегрява лесно. Amt Gastroguss ястия също са известни с факта, че основата не се деформира с течение на времето, дори ако те са подложени на екстремни температурни вариации.
Алуминият, който е в основата на продуктите на Гастрогъс, първо е пясъкоструен, за 12-кратното увеличаване на адхезията повърхност на слоевете, които трябва да се прилагат върху него. Първият слой, приложен върху съда, е този на титанов оксид, изгорен при 20 000°C, като е почти толкова твърд, колкото диаманта. Приложените по-долу слоеве са: антикорозивният слой, медианата на слоя с керамични частици и антизалепващия повърхностен слой, наречен Lotan®.
Този антизалепващо слой може да се намери само в AMT Gastroguss тигани и освен противозалепващите свойства, които спомагат за лесно почистване на съдовете, той също има антибактериален ефект.
Антизалепващият слой Lotan® предлага всички предимства на класическо противозалепващи покритие, но прави всичко това, без да съдържа PFOA.
Дръжките на гастрогуса издържат на температури до 240°C. По този начин можете да кафяв храната веднага след като сте ги изпържели на котлона, без да променяте ястието. Ергономичните дръжки са разработени с помощта на Германския национален кулинарен екип.
Може да се измие в съдомиялната машина и може да се използва на всички котлони, включително индукционни котлони.