Описание
Структура на съдовете за готвене AMT Gastroguss
1. Незалепващ слой Lotan
2. Слой от керамични частици
3. Антикорозионен слой
4. Твърд слой от титанов оксид
5. Пясъкоструен алуминий
В кухнята правилният съд за готвене, ако се използва от сръчни ръце, може да бъде ключът към успеха в оптимизиран срок.
Ако мислим за сосове, пържене, сотирани съставки, приготвяне на миксове от храни и, ако знаем точно мерките, без да губим съставки, тогава автоматично искаме подходящ по размер и качество тиган, който да служи според нуждите.
Този тиган, марка AMT Gastroguss с диаметър 32 см, височина 4 см, е правилният продукт за такива специфични за готвене действия. Продукт, произведен в Германия.
Най-голямата асоциация на готвачите в Германия - VKD - реши, че тиганът, произведен от AMT Gastroguss, е най-добрият тиган в света. Този суперлатив е подкрепен от поредица от качества, потвърдени както от неговия дизайн, производство, така и от популярността, на която се радва сред най-взискателните готвачи в света.
Изработен от пясъкоструен и ръчно лят алуминий , тиганът AMT Gastroguss има много дебела основа, с дебелина до 9 mm , която съхранява повече енергия, не прегрява лесно и не се деформира при екстремни температурни колебания.
Всеки от 5-те слоя, от които е изработен тигана - пясъкоструен алуминий, твърд слой от титанов оксид, антикорозионен слой и на слой с керамични частици и незалепващ слой Lotan® - има добре дефинирана роля по отношение на здравина, ефективност, полезност и по-високо качество.
Незалепващият слой Lotan® предлага всички предимства на класическия незалепващ слой, но без да съдържа PFOA (токсично и канцерогенно вещество). Това незалепващо покритие е патентовано от AMT Gastroguss и следователно може да се намери само в тиганите на тази марка. Освен незалепващите свойства, които спомагат за лесното почистване на съдовете за готвене, слоят Lotan® има и антибактериален ефект, допринасяйки във всички форми за безопасността и здравето на храните.
Дръжката на тигана е ергономична и издържа на температури до 240°C, което позволява на храните да бъдат гратинирани веднага след като са изпържени на котлона, без да е необходимо да сменяте съда.
Този тиган може да се почиства в съдомиялна машина и може да се използва на всички котлони, включително индукционни котлони.
PS: С помощта на капака AMT Gastroguss, който отговаря на размера на тигана, топлината ще бъде равномерно разпределена, без да се изискват допълнителни действия от вас, тъй като съставките ще се приготвят перфектно сами, а миризмата ще се задържи вътре в тигана и под капака, като по този начин предотвратява разпространението му в цялата кухня.