Описание
Уок тиган с кръгла основа, марка Demeyere , диаметър 36 см и вместимост 6 л, изработен от 7 -слоен материал с дебелина 2,3 мм , с матово покритие отвън и 2 заварени дръжки от неръждаема стомана 18/10.
- 18/10 неръждаема стомана;
- Чист алуминий;
- Алуминиеви сплави;
- Чист алуминий;
- 6. 7. Комбинация от 3 различни сплави (Triplinduc®).
Стените на уок тигана са оформени, започвайки отвътре, от външен слой от неръждаема стомана 18/10 Cr-Ni (хром-никел), 2 вътрешни слоя от чист алуминий, които включват дебел вътрешен среден слой от алуминиева сплав и 3 слоя специални сплави Triplinduc®.
TriplInduc® е уникална комбинация от 3 сплави, която ви позволява лесно да преминете от газова печка (или друг тип печка) към индукционна или обратно. Освен това TriplInduc® предлага до 30% по-голяма индукционна ефективност и гарантира, че основата ще остане плоска, дори след много години употреба.
Този продукт може да се използва върху всички видове котлони. Не използвайте в микровълнова печка.
7-слойна технология
Уок тиганите Demeyere използват 7ply технология: състояща се от основа с дебелина 2,3 mm с алуминиева сърцевина. Специалната технология на производство на тези уок тигани дава възможност да се получи висока температура в основата на уок тигана, но малко по-ниска температура по краищата му, идеални за метода на готвене "stir-fry" .
Незалепващият слой не е задължителен
Използването на 7ply технология и правилната дебелина на материала води до оптимално разпределение на топлината, като по този начин намалява шансовете за изгаряне на вашия уок тиган. Не е необходим незалепващ слой. Можете да използвате остри предмети, когато режете и разбърквате съставките.
Устойчиви и хигиенични продукти
Всички уок тигани от Demeyere са изработени от неръждаема стомана 18/10 и повърхността е завършена с помощта на технологията SILVINOX® , като по този начин минимизира риска от обезцветяване или корозия. Заварените дръжки от неръждаема стомана предотвратяват натрупването на мръсотия или остатъци от храна, като по този начин гарантират хигиеничен процес на готвене.
Максимална ефективност на всички видове котлони
Уок тиганите могат да се използват на всички видове котлони, включително индукционни. Използвайки уникалната технология Triplinduc® , можете да смените източника на топлина по всяко време, без да правите компромис с ефективността.
Уок тигани с плоско дъно
В допълнение към уок тиганите с кръгла основа, Demeyere разработи и уок тигани с плоско дъно, които са лесни за използване на всякакъв тип котлон дори без отделен уок ринг. Този дизайн е много практичен при използване на индукционен котлон.
Относно уок тиганите
Много хора смятат китайската кухня за най-добрата в света. Тази кухня със сигурност е най-старата, най-завършената и най-изисканата, с традиция, която ни връща назад във времето, преди повече от 3000 години. Готвенето на съставките е много важен етап, който се извършва бързо и с много малко течности. Резултатите са много вкусни, но и много богати от хранителна гледна точка.
Техниката на разбъркване и бързо разбиване на съставките в много малко масло, в много горещ тиган, се нарича "stir-frying" или метод "chao" или "chow" както го наричат китайците. Тази техника се използва, когато готвите зеленчуци, птиче месо или риба.
Уок тиганите са относително тънки, с полукръгла форма с горен диаметър 25-40 см и се използват в повечето азиатски страни. Те също се наричат Wayan, Karachi или Kuali . Обикновено се изработват от стомана, чугун, алуминий (с или без незалепващо покритие) или неръждаема стомана. Всички тези материали осигуряват повече или по-малко добри резултати и винаги имат един или повече недостатъци. Модерните уок тигани от Demeyere са проектирани да смекчат всички тези недостатъци на други материали, като същевременно отговарят на най-високите очаквания.
Размери:
Капацитет: 6 л;
Дължина: 65,5 см (с дръжката);
Височина: 10,5 см;
Горен диаметър: 36 см;
Диаметър на основата: 13см.