Описание
Структура на съдовете за готвене AMT Gastroguss
1. Незалепващ слой Lotan
2. Слой от керамични частици
3. Антикорозионен слой
4. Твърд слой от титанов оксид
5. Пясъкоструен алуминий
Тиган за уок, марка AMT Gastroguss с диаметър 32 см и височина 11 см, от алуминий с незалепващ слой Lotan® . Тиганът е произведен в Германия.
AMT Gastroguss - Най-добрият тиган в света - според VKD (най-голямата асоциация на готвачите в Германия)
Всички продукти на AMT Gastroguss са изработени от ръчно лят алуминий от квалифицирани майстори. Сред предимствата на ръчно отлятия алуминий са: по-дълго време за втвърдяване, което предотвратява напрежението на материала, хомогенна отливка и поява на по-малък брой въздушни мехурчета в материала, отколкото при механизираното леене.
Съдовете за готвене AMT Gastroguss са с много дебела основа, с дебелина до 9 мм. Базата съхранява повече енергия и не прегрява лесно. Съдовете за готвене AMT Gastroguss са известни и с факта, че основата не се деформира с течение на времето, дори ако са подложени на екстремни температурни колебания.
Алуминият, който е в основата на продуктите на Gastroguss, първо се пескоструйни, за 12-кратно увеличаване на адхезионната повърхност на слоевете, които ще се нанасят върху него. Първият слой, нанесен върху съдовете за готвене, е направен от титанов оксид, изгорен при 20 000°C, като е почти толкова твърд като диамант. Следните нанесени слоеве са: антикорозионният слой, средният слой с керамични частици и незалепващият повърхностен слой, наречен Lotan®.
Този незалепващ слой може да се намери само в тиганите AMT Gastroguss и освен незалепващи свойства, които спомагат за лесното почистване на съдовете за готвене, има и антибактериален ефект.
Незалепващият слой Lotan® предлага всички предимства на класическото незалепващо покритие, но прави всичко това без да съдържа PFOA.
Дръжките на съдовете за готвене Gastroguss издържат на температури до 240°C. Така можете да гратинирате храните веднага след като сте ги изпържили на котлона, без да сменяте съда. Ергономичните дръжки на съдовете са разработени с помощта на Националния кулинарен отбор на Германия.
Тиганът може да се мие в съдомиялна машина и може да се използва на всички котлони, с изключение на индукционните.