Описание
Японски нож Sujihiki, за насипване, произведен от Мияби, със специално острие от 24 см, корозия и ударустойчив.
Както всеки друг нож от MIYABI, нож Sujihiki се отличава със собствената си красота и изключително остро острие. Острието му от 24 см е дълго и тясно и е идеално за насичане, филиране или насичане на всякакъв вид месо или риба.
Използва се за приготвяне на сашими, суши, фини риби и филета от морски дарове.
Характеристики:
— Острието е съставено от 100 слоя;
— Симетрично острие е направено от специална MC63 твърда стомана, покрити в 100 слоя неръждаема стомана с дизайн, подобен на дамаски остриета;
— Криогенно втвърдено острие чрез техниката CRYODUR® -196 °C, което гарантира много висока твърдост;
— Симетрично острие Honbazuke с ултра остри ръбове осигурява максимална прецизност на рязане;
— Ергономичната японска дръжка, с формата на буквата "'D", осигурява изключително лесно и комфортно боравене, което позволява контролирано и балансирано движение.