Описание
Японски нож Sujihiki за насипване, произведен от Мiyabi, със специално острие от 24 см, корозия и ударустойчив.
Както всеки друг нож от MIYABI, нож Sujihiki се откроява чрез собствената си красота и изключително остро острие. Острието от 24 см е дълго и тясно и е идеално за нарязване, филиране или рязане на всякакъв вид месо или риба.
Ножът се използва за приготвяне на сашими, суши и фини филета от риба и морски дарове.
Функции:
- Ножът е направен от 101 слоя;
- Симетрично острие, изработено от специална твърда СТОМАНА MC63 (Кобалт за допълнително съпротивление на корозия, Молибден за допълнителна твърдост и Ванадий за дълготрайна острота), покрити в 101 слоя неръждаема стомана с дизайн на острие, подобно на Дамаск;
- Криогенно обработено острие чрез CRYODUR® при -196 °C, което също гарантира много висока твърдост;
- Симетрично острие Honbazuke с ултра остри ръбове осигурява максимална прецизност на рязане;
- Ергономичната японска дръжка, с формата на буквата ''D', осигурява изключително лесно и удобно управление, което позволява контролирано и балансирано движение.