Описание
Структура на съдовете за готвене AMT Gastroguss
1. Незалепващ слой Lotan
2. Слой от керамични частици
3. Антикорозионен слой
4. Твърд слой от титанов оксид
5. Пясъкоструен алуминий
Дълбок тиган, марка AMT Gastroguss с диаметър 24 см и височина 8 см, от алуминий с незалепващ слой Lotan® , продукт произведен в Германия.
AMT Gastroguss - Най-добрият тиган в света - според VKD (най-голямата асоциация на готвачите в Германия)
Всички продукти на AMT Gastroguss са изработени от ръчно лят алуминий от квалифицирани майстори. Сред предимствата на ръчно отлятия алуминий са: по-дълго време за втвърдяване, което предотвратява напрежението на материала, хомогенна отливка и поява на по-малък брой въздушни мехурчета в материала, отколкото при механизираното леене.
Съдовете за готвене AMT Gastroguss са с много дебела основа, с дебелина до 9 мм. Основата съхранява повече енергия и не прегрява лесно. Основата на съдовете за готвене AMT Gastroguss е известна и с факта, че не се деформира с течение на времето, дори ако са подложени на екстремни температурни колебания.
Алуминият, който е в основата на продуктите на Gastroguss, първо получава слой от титанов оксид, а след това основен слой, който предпазва от корозия. След тези основни слоеве следва среден слой с керамични частици и незалепващ повърхностен слой, наречен Lotan®.
Незалепващият слой Lotan® предлага всички предимства на класическото незалепващо покритие, но прави всичко това без да съдържа PFOA.
Дръжките на съдовете за готвене Gastroguss издържат на температури до 240°C. Така можете да гратинирате храните веднага след като сте ги изпържили на котлона, без да сменяте съда. Ергономичните дръжки на съдовете са разработени с помощта на Националния кулинарен отбор на Германия.
Тиганът може да се мие в съдомиялна машина и може да се използва на всички котлони, включително индукционните.