Описание
Структура на съдовете за готвене AMT Gastroguss
1. Незалепващ слой Lotan
2. Слой от керамични частици
3. Антикорозионен слой
4. Твърд слой от титанов оксид
5. Пясъкоструен алуминий
В кухнята правилното ястие за готвене, ако се борави с чифт сръчни ръце, може да бъде ключът към успеха в най-оптимизирания период от време.
Ако мислим за сосове, пържене, сотиране от някои съставки, приготвяне на миксове от храни и ако знаем точно мерките, без да губим храна, то автоматично искаме подходящ по размер и качество тиган, който да сервира както се изисква.
Тиганът на AMT Gastroguss с диаметър 20 см, височина 4 см и произведен в Германия е подходящият продукт за тези специфични за готвенето действия.
Най-голямата асоциация на готвачите в Германия - VKD - реши, че тиганът, произведен от AMT Gastroguss, е най-добрият тиган в света. Този суперлатив е подкрепен от поредица от качества, потвърдени както от начина, по който е проектиран, от начина на производство, така и от популярността, на която се радва сред най-взискателните готвачи в света.
От пясъкоструен и ръчно лят алуминий , тиганът AMT Gastroguss има много дебела основа, с дебелина до 9 mm , която съхранява повече енергия, не се прегрява лесно и запазва формата си при екстремни температурни колебания.
Всеки от 5-те слоя, от които се състои тигана: пясъкоструен алуминий, твърд слой от титанов оксид, антикорозионен слой и на слой с керамични частици и незалепващият слой Lotan® имат добре дефинирана роля за здравина, ефективност, полезност и по-високо качество на тигана.
Незалепващият слой Lotan® предлага всички предимства на класическия незалепващ слой, но без да съдържа PFOA (токсично и канцерогенно вещество). Това незалепващо покритие е патентовано от AMT Gastroguss и следователно може да се намери само в тиганите на тази марка. Освен незалепващите свойства, които спомагат за лесното почистване на съдовете за готвене, слоят Lotan® има и антибактериален ефект, допринасяйки във всички форми за безопасността и здравето на храните.
Дръжките на тиганите са ергономични и издържат на температури до 240°C, което позволява на храните да бъдат гратинирани веднага след изпържването им на котлона, без да е необходимо да сменяте съда.
Този продукт може да се почиства в съдомиялна машина и може да се използва на всички котлони, с изключение на индукционните.