AMT Gastroguss – „Най-добрият тиган в света“
Ние не го казваме сами, а VKD - най-голямата асоциация на готвачи в Германия.
От дизайна до крайния продукт, съдовете за готвене AMT Gastroguss са проектирани да покрият широк спектър от нужди в кухнята, като са с отлично качество, потвърдено както от получаваните годишни награди, така и от конвенционалните и неконвенционалните тестове за качество (бойните машини не могат изравняват тенджерата AMT) и поради силната популярност, на която се радват сред най-добрите готвачи в света.
Силните страни на съдовете за готвене AMT Gastroguss са качество, ефективност и здравина, атрибути, генерирани от всички детайли, които ги съставят, като се започне от специалния начин на производство, използваните висококачествени материали, тяхната структура и интелигентното подреждане на вградените слоеве и заради дръжките и свързаните с тях аксесоари.
Съдовете за готвене AMT Gastroguss също така защитават околната среда, като намаляват консумацията на енергия, като са първите съдове за готвене от този тип, класифицирани в енергиен клас A, поради ефективността, с която алуминият пренася топлината.
Структурата на съдовете за готвене AMT Gastroguss е, както следва:
- Първият слой, излят на ръка, от пясъкоструен алуминий. Пясъкоструйната обработка има роля за увеличаване на 12 пъти адхезивната повърхност на слоевете, които ще се нанасят върху нея, а ръчното леене е хомогенно в сравнение с автоматичното леене, което допринася за по-дългото време на втвърдяване, което предотвратява напрежението на материала и възникването на торби от въздух, който би забавил процеса на нагряване.
- Твърдият слой от титанов оксид, изгорен при 20 000°C, е почти толкова твърд като диамант.
- Антикорозионен слой с ролята на спиране на корозията, която може да възникне с течение на времето.
- Слой, съдържащ керамични частици.
- Незалепващ повърхностен слой Lotan®, специфичен само за съдовете за готвене AMT Gastroguss и патентован от тази компания. Това незалепващо покритие дава всички предимства на класическото незалепващо покритие, позволява лесно почистване, има антибактериален ефект, но не съдържа PFOA, токсичното вещество, използвано при производството на тефлон.
Структура на съдовете за готвене AMT Gastroguss
1. Незалепващ слой Lotan®
2. слой с керамични частици
3. антикорозионен слой
4. твърд слой от титанов оксид
5. пясъкоструен алуминий
Съдовете за готвене Gastroguss AMT имат много дебела основа, до 9 мм, която съхранява повече енергия, не прегрява лесно и не се деформира, дори ако е подложена на екстремни температурни колебания. Тези качества позволяват почистване на продуктите AMT в съдомиялна машина, но най-добрият метод за почистването им остава топла вода и течен препарат за миене на съдове.
Здравите ергономични дръжки на съдовете за готвене Gastroguss са разработени с помощта на Кулинарния национален отбор на Германия, устойчиви са на високи температури до 240°C и по този начин позволяват гратиниране на храна веднага след изпичане на котлона и съда за готвене не трябва да се смени.