Описание
Специалните случаи изискват подходящи жестове.
Независимо дали е вашият рожден ден, рожден ден на любим човек, дали празнувате успех, или просто желание да превърнете обикновения ден в специално, кулинарно изкушение, този чугунен тиган за палачинки от Kitchen Craft е отговорът на това, което искате.
Можете да приготвите по традиционната датска рецепта „aebleskiver” (на датски „aebleskiver” означава „ябълка”) най-пухкавите палачинки (7 палачинки с диаметър 5 см), пълни с шоколад, конфитюр, плодове или сирене. Можете да добавите каквото искате към вашия вкусен и добре изглеждащ десерт.
Чугунената основа ще осигури равномерно разпределение на топлината, за оптимално печене и най-добър резултат. По същия начин тиганът може да се използва и при приготвянето на индийския специалитет „Кужи паниярам”, чиито тайни са тестото и този вид тиган.
Измийте тигана само ръчно и го използвайте на всички видове котлони и фурни (с изключение на микровълнови фурни).
Диаметър: 20,5 см.
Оригиналната рецепта за датски палачинки:
Съставки: 2 чаши бяло брашно, 2 яйца, 2 чаени лъжици бакпулвер, една супена лъжица захар, половин чаена лъжичка сода бикарбонат, половин чаена лъжичка сол, 4 супени лъжици разтопено масло, 2 чаши разбито мляко, чаша олио (растително масло) за готвене.
Начин на приготвяне: В купа разбийте белтъците, ръчно или с миксер, докато сместа стане консистентна. След това смесете в друга купа до хомогенизиране брашното, бакпулвера, солта, содата за хляб, захарта, жълтъците и разтопеното масло. В края бавно добавете белтъците и разбъркайте. След това сложете по една супена лъжица олио във всяко празно място на чугунения тиган и след това сложете тигана да се загрява. Когато маслото се загрее, напълнете пространствата на ¾ от пътя с приготвената смес. Когато палачинките набъбнат, това е знак, че вашите палачинки са готови и могат да се обърнат в плоска чиния. Палачинките могат да се сервират както желаете, със сладко, шоколад или ванилова захар. Добър апетит!