Описание
Тава за печене с размери 37 х 33 см, височина 5,5 см , изработена от алуминий, с незалепващо покритие Lotan®, произведена в Германия, марка AMT Gastroguss.
AMT Gastroguss - Най-добрият тиган в света - според VKD (най-голямата асоциация на готвачи в Германия)
Всички продукти на AMT Gastroguss са изработени от ръчно лят алуминий от квалифицирани майстори. Сред предимствата на ръчно лятия алуминий са: по-дълго време на втвърдяване, което предотвратява напрежението на материала, хомогенна отливка и поява на по-малък брой въздушни мехурчета в материала, отколкото при механизираното отливане.
Готварските съдове AMT Gastroguss имат много дебела основа с дебелина до 9 мм. Основата съхранява повече енергия и не прегрява лесно. Съдовете за готвене AMT Gastroguss са известни и с факта, че основата им не се деформира с времето, дори ако са подложени на екстремни температурни промени.
Алуминият, който е в основата на продуктите на Gastroguss, първо се обработва с пясъкоструйка, за 12-кратно увеличаване на адхезионната повърхност на слоевете, които ще се нанасят върху него. Първият слой, нанесен върху съдовете за готвене, е направен от титанов оксид, изгорен при 20 000°C, твърд почти колкото диамант. Следните нанесени слоеве са: антикорозионен слой, среден слой с керамични частици и незалепващ повърхностен слой, наречен Lotan®.
Този незалепващ слой може да се намери само при съдовете AMT Gastroguss и освен незалепващи свойства, които спомагат за лесното почистване на съдовете, има и антибактериален ефект.
Незалепващият слой Lotan® дава всички предимства на класическото незалепващо покритие, но прави всичко това без да съдържа PFOA.
Дръжките на съдовете Gastroguss издържат на температури до 240°C. Така можете да гратинирате ястията веднага след като сте ги изпържили на котлона, без да сменяте съда. Ергономичните дръжки на съдовете са разработени с помощта на Националния кулинарен отбор на Германия.
Продуктът може да се почиства в съдомиялна машина и може да се използва върху всички котлони, с изключение на индукционните.