Описание
Тава, марка AMT Gastroguss с размери 33 x 21 x 11 см, от алуминий, с незалепващ слой Lotan® , продукт, произведен в Германия.
AMT Gastroguss - Най-добрият тиган в света - според VKD (най-голямата асоциация на готвачите в Германия)
Всички продукти на AMT Gastroguss са изработени от ръчно лят алуминий от квалифицирани майстори. Сред предимствата на ръчния касталуминий са: по-дълго време за втвърдяване, което предотвратява напрежението на материала, хомогенна отливка и поява на по-малък брой въздушни мехурчета в материала, отколкото при механизираното леене.
Съдовете за готвене AMT Gastroguss имат много дебела основа, с дебелина до 9 мм. Основата съхранява повече енергия и не прегрява лесно. Съдовете за готвене AMT Gastroguss са известни и с факта, че основата не се деформира с течение на времето, дори ако са подложени на екстремни температурни колебания.
Алуминият, който е в основата на продуктите на Gastroguss, първо се пескоструйни, за 12-кратно увеличаване на адхезионната повърхност на слоевете, които ще се нанасят върху него. Първият слой, нанесен върху съдовете за готвене, е направен от титанов оксид, изгорен при 20 000°C, като е почти толкова твърд като диамант. Следните нанесени слоеве са: антикорозионният слой, средният слой с керамични частици и незалепващият повърхностен слой, наречен Lotan®.
Този незалепващ слой може да се намери само в съдовете за готвене AMT Gastroguss и освен незалепващи свойства, които спомагат за лесното почистване на съдовете, има и антибактериален ефект.
Незалепващият слой Lotan® предлага всички предимства на класическото незалепващо покритие, но прави всичко това без да съдържа PFOA.
Дръжките на съдовете за готвене Gastroguss издържат на температури до 240°C. Така можете да гратинирате храните веднага след като сте ги изпържили на котлона, без да сменяте съда. Ергономичните дръжки на съдовете са разработени с помощта на Националния кулинарен отбор на Германия.
Тавата може да се мие в съдомиялна машина и може да се използва на всички котлони, с изключение на индукционните.