Описание
Новият метод на готвене, все повече и повече използван в реномираните ресторанти, както и в кухните на любителите-готвачи, е метода на готвене sous-vide.
Защо? Защото този метод подкрепя здравословното и вкусно готвене, без мазнини, като се запазват всички витамини и хранителни свойства на храните. А резултатите са на по-високо ниво от традиционния начин на готвене.
Основният принцип на който се базира тази техника на готвене е този на вакуумиране на продуктите в пликове и запазване на тяхната свежест за дълго време във вода, при еднаква и сравнително ниска темепература (55°-65°C).
Уредът, марка Unold беше специално разработен за тази техника на готвене, обединявайки всички качества за една лесна и ефикасна употреба. С малки размери и заемайки малко място в кухнята, уреда функционира по най-лесния начин: закрепяте го в съда с вода ( в който следва да поставите пликовете с вакуумирани продукти), настройвате темепературата на която искате да достигне водата и .... включвате.
Без разнасяща се миризма из цялата къща, без дим и притеснение, промени изкуството на готвене в собстената си кухня, приготвяйки ястия с телешко месо, свинско месо, пилешко месо, риба, яйца, зеленчуци, морски дарове, десерти, сиропи, почти всичко което желаеш, под много по-вкусна форма, отколкото традиционната.
Уредът не е подходящ за съдомиялна машина.
Характеристики на уреда
. Мощност: 1300 W;
. Напрежение: 220-240 V;
. Константа температура благодарение на помпата за циркулация;
. Приготвяне без мазнини;
. Таймер функция (до 60 часа);
. Автоматично изключване когато количеството вода не е достатъчно;
. LCD дисплей;
. Регулиране на температурата между 0°C - 95°C;
. Съвместим с всеки един термоустойчив съд с най-малко 18 см височина;
. Материал: пластмаса, инокс.