Описание
Структура на AMT Gastroguss готварски съдове
1. Лотанова незалепваща слой
2. Керамичен слой частици
3. Антикорозия слой
4. Твърд слой титанов оксид
5. Пясъкоструен алуминий
Тенджера под налягане, AMT Gastroguss марка, диаметър 22 см, височина 14 см, от алуминий, капацитет от 4 л, с анти-лепило Lotan® слой, продукт, произведен в Германия. Заедно с пота ще получите и капак от топлоустойчиво стъкло, за да използвате саксията като редовно, неналягащо ястие.
Всички amt Gastroguss продукти са направени от ръчно отлят алуминий от квалифицирани занаятчии. Сред предимствата на ръчно отлятия алуминий са: по-дълго време за втвърдяване, което предотвратява стреса на материала, хомогенно леене и появата на по-малък брой въздушни мехурчета в материала, отколкото в случай на механизирано леене.
Готвенето на AMT Gastroguss има много дебела основа, с дебелина до 9 мм. Основата съхранява повече енергия и не прегрява лесно. Готварският прибори AMT Gastroguss също са известни с факта, че основата не се деформира с течение на времето, дори ако са подложени на екстремни температурни вариации.
Алуминият, който е в основата на продуктите на Гастрогъс, първо е пясъкоструен, за 12-кратното увеличаване на адхезията повърхност на слоевете, които трябва да се прилагат върху него. Първият слой, приложен върху готварския съдове, е изработен от титанов оксид, изгорен при 20 000°C, като е почти толкова твърд, колкото диамант. Приложените по-долу слоеве са: антикорозивният слой, медианният слой с керамични частици и незалепващата повърхностен слой, наречен Lotan®.
Този антилепилен слой може да се намери само в готварски съдове AMT Gastroguss и, освен противозалепващи свойства, които спомагат за лесно почистване на готварски съдове, той също има антибактериален ефект.
Анти-лепило Lotan® слой предлага всички предимства на класически противозалепващи покритие, но това прави всичко това, без да съдържа PFOA.
Дръжките на готварски съдове Gastroguss издържат на температури до 240°C. По този начин можете да гратинирате храните веднага след като сте ги изпържели на котлона, без да променяте ястието. Ергономичните дръжки на готварски съдове са разработени с помощта на Националния кулинарен екип на Германия.
Тенджерата под налягане може да се измие в съдомиялната машина и може да се използва на витро-керамични, електрически или газови котлони.