Какво е чугун
Чугунените съдове за готвене имат толкова полезни характеристики, че заслужават специално място в нашето портфолио. Оценени в цял свят, чугунените съдове за готвене често се срещат в кухните на най-известните ресторанти.
Предимства на готвенето в чугунени съдове
Сред предимствата на качествения чугунен съд за готвене са повишената устойчивост на механични удари (драскотини, стърготини), лесното почистване, но и изключително дългия експлоатационен живот. Чугунът се нагрява бавно, но има предимството да поддържа температурата на храната дълго след като е била извадена от фурната.
Чугунен съд за готвене е дългосрочна инвестиция и има голям шанс да се превърне в семейни активи. Затова се препоръчва да изберете добре познат производител на чугунени съдове за готвене, чието име гарантира качеството на използвания материал и съвършенството на изработката. Освен това можете да избирате от разнообразие от модели и цветове, които ще бъдат забележими от вашите гости, когато го донесете на масата, за да сервирате храна.
Как да почистите чугунени съдове за готвене
Тигани, тенджери, мини тенджери или известните съдове за готвене на кокота - всички те се възползват от същите несравними качества на чугуна. Въпреки това, не забравяйте за „подправянето“ (прилагане на редовна обработка с ядливо масло) и избягвайте използването на почистващи препарати и абразивни материали, когато ги почиствате.