Описание
Структура на AMT Gastroguss готварски съдове
1. Лотанова незалепваща слой
2. Керамичен слой частици
3. Антикорозия слой
4. Твърд слой титанов оксид
5. Пясъкоструен алуминий
Тенджера, AMT Gastroguss марка с диаметър 20 см и височина 11 см, капацитет от 2.8 L, от алуминий, с противозалепващи Lotan® слой. Тиганът е направен в Германия.
AMT Gastroguss - най-добрият тиган в света - според VKD (най-голямата асоциация на готвачите в Германия)
Всички amt Gastroguss продукти са направени от ръчно отлят алуминий от квалифицирани занаятчии. Сред предимствата на ръчно отлятия алуминий са: по-дълго време за втвърдяване, което предотвратява стреса на материала, хомогенно леене и появата на по-малък брой въздушни мехурчета в материала, отколкото в случай на механизирано леене.
Готвенето на AMT Gastroguss има много дебела основа, с дебелина до 9 мм. Основата съхранява повече енергия и не прегрява лесно. Готварският прибори AMT Gastroguss също са известни с факта, че основата не се деформира с течение на времето, дори ако са подложени на екстремни температурни вариации.
Алуминият, който е в основата на продуктите на Гастрогъс, първо е пясъкоструен, за 12-кратното увеличаване на адхезията повърхност на слоевете, които трябва да се прилагат върху него. Първият слой, приложен върху готварския съдове, е изработен от титанов оксид, изгорен при 20 000°C, като е почти толкова твърд, колкото диамант. Приложените по-долу слоеве са: антикорозивният слой, медианата на слоя с керамични частици и незалепвания повърхностен слой, наречен Lotan®.
Този антилепилен слой може да се намери само в готварски съдове AMT Gastroguss и, освен противозалепващи свойства, които спомагат за лесно почистване на готварски съдове, той също има антибактериален ефект.
Антизалепващият лотан® слой предлага всички предимства на класическо антизалепвателно покритие, но прави всичко това, без да съдържа PFOA.
Дръжките на готварски съдове Gastroguss издържат на температури до 240°C. По този начин можете да гратинирате храната веднага след като сте ги изпържели на котлона, без да променяте ястието. Ергономичните дръжки на готварски съдове са разработени с помощта на Националния кулинарен екип на Германия.
Тенджерата може да се почисти в съдомиялната машина и може да се използва на всички котлони, включително индукционните котлони.