Описание
Грил тиган за риба, AMT Gastroguss марка, размери 35 х 24 см, височина 5 см, от алуминий, с анти-лепило Lotan® слой, продукт, произведен в Германия.
AMT Gastroguss - най-добрият тиган в света - според VKD (най-голямата асоциация на готвачите в Германия)
Всички amt Gastroguss продукти са направени от ръчно отлят алуминий от квалифицирани занаятчии. Сред предимствата на ръчно касталумен са: по-дълго време за втвърдяване, което предотвратява стреса на материала, хомогенно леене и появата на по-малък брой въздушни мехурчета в материала, отколкото в случай на механизирано леене.
AMT Gastroguss готварски съдове имат много дебела основа, с дебелина до 9 мм. Основата съхранява повече енергия и не прегрява лесно. Готварският прибори AMT Gastroguss също са известни с факта, че основата не се деформира с течение на времето, дори ако са подложени на екстремни температурни вариации.
Алуминият, който е в основата на продуктите на Гастрогъс, първо е пясъкоструен, за 12-кратното увеличаване на адхезията повърхност на слоевете, които трябва да се прилагат върху него. Първият слой, приложен върху готварския прибори, е изработен от титанов оксид, изгорен на 20 000°C, бидейки почти толкова твърд, колкото диамант. Приложените по-долу слоеве са: антикорозивният слой, медианата на слоя с керамични частици и незалепвания повърхностен слой, наречен Lotan®.
Този антизалепващо слой може да се намери само в AMT Gastroguss тигани и, освен противозалепващи свойства, които спомагат за лесно почистване на готварски съдове, той също има антибактериален ефект.
Анти-лепило Lotan® слой предлага всички предимства на класически противозалепващи покритие, но това прави всичко това, без да съдържа PFOA.
Дръжките на готварски съдове Gastroguss издържат на температури до 240°C. Ергономичните дръжки на готварски съдове са разработени с помощта на Националния кулинарен екип на Германия.
Тиганът може да се измие в съдомиялната машина и може да се използва на всички котлони, с изключение на индукционните.