„ Просто възхитително “ е слоганът на колекцията „Delight“ на френската марка Emile Henry. Тази колекция представя на любителите на традиционното готвене серия съдове за готвене за cocotte и тажин , изработени от висококачествена керамика по специални и модерни технологии, които идеално пасват на всеки стил на готвене и могат да се използват за приготвяне на различни рецепти.
С съдовете за готвене от тази гама можете да изпълните всички изисквания, които и най-взискателните готвачи имат от керамичните съдове за готвене , но можете да надхвърлите дори границите, приложими за обикновените съдове за готвене, изработени от същия материал.
Този нов вид подобрена керамика , получена чрез "state-of-the-art" технология, може да осигури предимства, които можеха да бъдат получени досега в изкуството на готвене при използване на напълно различни материали, като чугун.
Въпреки че носи със себе си множество предимства, този тип керамика е много по-лека, така че съдовете за готвене могат да бъдат по-бързи за работа в ръцете на готвачи със или без опит.
Реактивността и задържането на топлина са две други допълнителни предимства, донесени от тези иновативни съдове за готвене и правят възможно готвене в много стилове, от покафеняване до приготвяне на соте. След като се постави на пламък, съдовете се нагряват за миг и топлината се разпределя равномерно. Високата температура намалява бързо, след като източникът на топлина е изключен, но поддържа храните вътре топли по време на сервирането им.
Тяхната невероятна термична устойчивост , от друга страна, осигурява прехода от високи към ниски температури, без съдът да се повреди.
Матовият черен емайл , с който е покрита керамиката, не само й придава елегантен вид, но е и изключително полезен, като успешно устоява на възможните драскотини, които биха могли да бъдат получени от използването на метални съдове за готвене по повърхността на съдовете, изработени от чувствителни материали като като керамика.
Капаците на cocotte за готвене са снабдени с издатини , които спомагат за добрата циркулация на парите в резултат на изпаряването на соковете в резултат на готвене на сочни храни. Капаците също така осигуряват перфектно затваряне, без да оставят парата да излиза, така че храните да останат меки, сочни и пълни с вкусове.