Тиганите от гамата "La Lyonnaise" са традиционни, като тези, които са използвали нашите баби.
Технически характеристики
Използваната стомана преминава през специална термична обработка, придобивайки специфичния син цвят. Тази обработка помага да се предпази тигана от окисляване преди употреба. Този тип стомана е с високо качество и се препоръчва за използване на източници на топлина с по-нисък интензитет.
Дебелината на стоманата варира между 1 и 1,5 mm, а времето за нагряване е много кратко. Стоманата е екологична и рециклируема, без PTFE, без PFOA, без химикали и е безопасна за околната среда.
Много здрави и много дълги дръжки, направени от стоманени ленти или отлята стомана, са добре закрепени чрез нитове или заваряване. Френският стил на извиване на дръжката позволява оптимален захват, без ръката да се уморява, лесна за боравене по желание.
Стоманените тигани са идеални за пържене и покафеняване (пържоли, омлети, палачинки...). Могат да се използват на полупрофесионално ниво и само за домашна употреба.
Съвети за употреба
Загрейте добре тигана, преди да го използвате. След като приключите с готвенето, не оставяйте храната в тигана.
Обработка чрез смазване с масло и нагряване
Добър стоманен тиган е този, който е бил обработен чрез смазване с масло и след това загрят, който е станал черен след няколкократна употреба. След това можете да готвите, като предварително намажете тигана, с малко мазнина (олио).
Грижа
За да сте сигурни, че тиганът запазва качествата си и за да избегнете окисляване, почистете тигана с гореща вода, без течен препарат за миене на съдове и след това го подсушете бързо с хартиени кухненски кърпи. Може да намажете тигана с малко олио и да го съхранявате на сухо място.