Нож Santoku - Японски готварски нож - произведен от Miyabi , с 18 см дълго острие, устойчив на корозия и удар.
Характеристика:
— Острието на ножа е направено от 132 слоя; — Симетричното острие е направено от специална твърда стомана MC67 (съставена от кобалт за устойчивост на корозия, молибден за допълнителна твърдост и ванадий за дълготрайно остро острие) и покрито със 132 слоя неръждаема стомана с дизайн, подобен на остриетата от Дамаск; — Острие, обработено чрез криогенен процес CRYODUR® при -196°C , което гарантира много висока твърдост; — Симетрично острие Honbazuke с ултра-остри ръбове осигурява максимална прецизност на рязане; — Ергономичната японска дръжка, във формата на буквата ''D'', осигурява изключително лесно и удобно боравене, като позволява контролирано и балансирано движение.